Kurs doszkalający pn. Leczenie żywieniowe dojelitowe i pozajelitowe w warunkach domowych


UWAGA! KURS ODBĘDZIE SIĘ W SZPITALU KCZ W KRAPKOWICACH UL. XXX-LECIA,  21.

Prosimy aby uczestnicy kursu zgłaszali się do gabinetu Naczelnej Pielęgniarki (2 piętro na wprost schodów). 


Program kursu Leczenie żywieniowe dojelitowe i pozajelitowe
w warunkach domowych 30-31 marca 2023

Część praktyczna 31.03

CZAS TRWANIARODZAJ ZAJĘĆPROWADZĄCYUWAGI
9:00 – 10:00
60 min
Wytwarzanie dostępów naczyniowych – zajęcia na OddzialeGrzegorz Krasowski 
10:00 – 11:00
60 min
Wytwarzanie dostępów naczyniowych – zajęcia na bloku operacyjnymGrzegorz Krasowski 
11:00 -12:00
60 min
Wytwarzanie dostępów endoskopowych – zajęcia na OddzialeSławomir Sobótka 
12:00-13:00
60 min
Wytwarzanie dostępów endoskopowych – zajęcia w pracowni endoskopiiSławomir Sobótka 
13:00-14:00
60 min
Przygotowanie mieszaniny żywieniowej pozajelitowej i podłączenie pacjentowi – zajęcia przy pacjencieSonia Nowak 
14:00-15:00
60 min
Przygotowanie mieszaniny żywieniowej dojelitowej i podłączenie pacjentowi – zajęcia przy pacjencieMgr Sonia Nowak 

Część teoretyczna 31.03

CZAS TRWANIARODZAJ ZAJĘĆPROWADZĄCYUWAGI
9:00 – 9:30
30 min
Rozpoznawanie niedożywienia, ocena zaawansowaniaGrzegorz Krasowski 
9:30-10:00
30 min
Higienizacja pacjenta, dezynfekcja rąkBarbara Próchnicka 
10:00-10:30
30 min
Leczenie żywieniowe dojelitowe w warunkach domowych- sposoby podaży Katarzyna Tarara 
10:30-11:00
30 min
Podłączenie i prowadzenie leczenia dojelitowegoSonia Nowak 
11:00-11:30
30 min
Problemy w leczeniu żywieniowym dojelitowymSonia Nowak 
11:30-12:00
30 min
Rodzaje dostępu żywieniowego pozajelitowegoKatarzyna Tarara 
12:00-12:30
30 min
Przygotowanie i podłączenie zestawy do żywienia pozajelitowegoLidia Haliniak 
12:30-13:00
30 min
Problemy w leczeniu żywieniowym pozajelitowymLidia Haliniak 
13:00-13:30
30 min
Powikłania infekcyjne w leczeniu żywieniowym pozajelitowymAneta Rzęsikowska 
13:30-14:00
30 min
Prowadzenie szkolenia w leczeniu żywieniowymLidia Haliniak 
14:00-14:30
30 min
Organizacja leczenia żywieniowegoMałgorzata Konachiewicz 
14:30-15:30
60 min
Podstawy wyliczania zapotrzebowania żywieniowegoGrzegorz Krasowski 
15:30-16:00
30 min
Zaliczenie kursu-testKrasowski Grzegorz 

INFORMACJE OGÓLNE

Forma zajęć
Zajęcia odbywać się będą w formie e-learningu, wykładów i warsztatów praktycznych.

Osoby zainteresowane udziałem w kursie prosimy wypełnienie  formularza zgłoszeniowego 
WARSZTATY – KARTA-ZGŁOSZENIA-UCZESTNICTWA-NA-WARSZTATY 30-31 marca

i przesłanie na adres nutrikon@nutrikon.pl do 24 marca

Na zakończenie szkolenia każdy uczestnik otrzyma zaświadczenie o ukończeniu kursu

KONTAKT I INFORMACJE DODATKOWE

Przesłanie zgłoszenia udziału jest jednoznaczne z akceptacją warunków zawartych w niniejszej ofercie. Szczegółowe informacje o programie i sposobie organizacji szkolenia dostępne są w biurze firmy pod numerem telefonu 607 871 500 lub 605 224 164 w godzinach od 8.00 do 16.00, mailowo nutrikon@nutrikon.pl Zapraszamy do odwiedzenia naszego serwisu internetowego: www.nutrikon.pl

REGULAMIN

CERTYFIKATY

Wykładowcy i Goście

  • Dr n. med. Grzegorz Krasowski – Specjalista chirurgii ogólnej i onkologicznej